"πόσο πουλάνε οι ποιητές σήμερα;"

Aλήθεια, "πόσο πουλάνε οι ποιητές σήμερα;". H απορία ανήκει στην έγκριτη δημοσιογράφο της Καθημερινής Όλγα Σελλά, που με αφορμή την κυκλοφορία της εφημερίδας "Έλληνες ποιητές", παραθέτει μια σύντομη αριθμητική λίστα πωλήσεων, η οποία απαντά -υποτίθεται- καταφατικά στο ερώτημα.
Ποιους αφορά αυτή η λίστα; Mα, φυσικά, αυτούς τους 5-6 που -δικαίως- γνωρίζουν ακόμη και οι πέτρες, και κανείς -πλην της Δημουλά- δεν βρίσκεται εν ζωή. Το ρήμα "πουλάνε" και η απλή παράθεση μιας ξερής λίστας, copy-paste από τα στατιστικά  των εκδοτικών, ως επιχείρημα ενός ανθρώπου "του χώρου" για του λόγου το αληθές... ξεπερνά την αισθητική μου και το αφήνω στην κρίση σας.
Ας μπει, όμως, στον κόπο η κυρία Σελλά, να μας παραθέσει στοιχεία -έστω υπό μορφή λίστας, εάν το επιθυμεί- για τη σύγχρονη, για την τρέχουσα ποιητική παραγωγή. Για το ποιος ασχολείται μαζί της και το "πόσο πουλάει". Για το πόσο προβεβλημένοι ή αναγνωρίσιμοι είναι οι δημιουργοί της. Για το παρόν και το μέλλον της "θερμαντικής" αυτής αλοιφής τέχνης.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

του κόσμου

ξετάγκ

εντατικοποίηση

κάτι άσχετοι καπάτσοι

τα δαφνόφυλλα